Nerike Pride

Program

Fredag 2 september


Mer information kommer löpande.

Pride House

I ABF Örebro Läns lokaler på fredsgatan 18 kommer årets Pride House ta plats. Välkommen på workshops, föreläsningar och andra aktiviteter där det finns något för alla!

16:00-16:45 ”Tryggare Rum” Workshop med Andie Stendin från Antidiskrimineringsbyrån Uppsala
”Det är vanligt att organisationer, myndigheter, media, politiker och alla möjliga sammanhang pratar om inkludering och trygghet. Men vad betyder det att arbeta praktiskt för lika rättigheter och mot diskriminering? Välkommen på en workshop som bjuder på samtal och praktiska tips om tryggare rum för hbtqia+-personer. Antidiskrimineringsbyrån Uppsala har lång erfarenhet av processledning i diskrimineringsfrågor. Tryggare rum är ett verktyg för att reflektera tillsammans och skapa överenskommelser som underlättar i samtal om normer, makt och diskriminering!”
17:00-17:45 ”HBTQI-seniorers situation – då, nu och framåt” Föreläsning med Pell-Uno Larsson
17:00-17:45 Queer teckenspråkskurs
”Välkomna att hänga med och gå en utbildande liten kurs i teckenspråk. Här kommer du få lära dig att teckna användbara ord och meningar för att kunna göra dig förstådd. Du kommer få lära dig hälsningsfraser, queera tecken och ja, får du till och med lära dig hur du flörtar på teckenspråk!
Du behöver inga förkunskaper. Bara kom som du är! Hoppas vi ses!”
18:00-18:45 Politikersamtal
”I detta panelsamtal svarar politiker på brännande frågor om hur HBTQI-personers rättigheter och livsvillkor säkerställs i Örebro. Moderator är Andie Stendin från Antidiskrimineringsbyrån Uppsala”
19:00-19:30 Musik med Alex Lindström
”Alex Lindström är en queer singer/songwriter och producent som skriver låtar om sina och andras upplevelser som HBTQ-person i Norrbotten. Hen spelar akustisk singer/songwriter-pop med influenser från jazz och folk, och skriver sköra, intima och personliga texter som berör på djupet.”

18:30 Regnbågsmässa i Olaus Petri-kyrkan (Fri entré, teckentolkad)

Svenska kyrkan bjuder in till regnbågsmässa med tema ”Vem är din nästa i en komma ut-process?”. Predikar gör Elin Westöö, pastor. Mässan kommer att teckentolkas.

Lördag 3 september


Mer information kommer löpande.

12:00-15:00 Plakatverkstad på Örebro Konsthall (Fri entré)

”I samband med prideparaden är du välkommen att skapa en egen skylt från grunden eller ta med dig ett påbörjat plakat och avsluta hos oss innan paraden startar. Ateljén är öppen kl. 12-15 och färger, glitter och plakatmaterial finns på plats. Ta med dig en vän och kom förbi och skapa med oss!”

 

12:00-16:00 Regnbågscafé i Café Nikolai (Fri entré)

Svenska kyrkan bjuder in till regnbågscafé i Café Nikolai. Välkommen till en mötesplats för fika, samtal och pärlpyssel.

 

14:00-20:00 Regnbågsmarknad i Wadköping (Fri entré)

RFSL Örebro och Wadköping arrangerar för första gången en regnbågsmarknad i samband med Nerike Pride 2022. Marknaden hålls i teaterladan och på spelgården i Wadköping.
Vill du vara med som försäljare? Mejla wadkoping@orebro.se för mer information!

 

17:00 Prideparad (Fri entré)

Vi samlas vid fabriksgatan 43-45 och tågar sedan gemensamt mot stadsparken och pridepark. Som privatperson behöver du inte föranmäla dig. Kom till paradstart och välj var i paraden du vill gå. Ta gärna med dig musik eller instrument!
Organisationer anmäler sig HÄR och ska vara på plats vid paradstarten 16:30.

 

18:00 Pride park (Fri entré)

Stadsparken är platsen för årets Pride park där du kan röra dig runt och mingla bland våra utställare. Varför inte prova på graffiti eller snacka rättigheter med ditt lokala fackförbund?

 

21:00 THE OFFICIAL NERIKE PRIDE PARTY (O’Learys)

Som avslut på en fantastisk festival bjuder RFSL Örebro, tillsammans med O’Learys, in till en hejdundrande fest. På scen hittar vi dragshow-gruppen FASHION PACK som sedan många år underhållit Sverige med sina spektakulära och humoristiska shower.
Medlemmar i RFSL Örebro får halva priset på inträde vid uppvisande av medlemskap. Klicka HÄR för att komma till Facebook-evenemanget och se mer information.